Den Keltiske Kristendom I Danmark - Gunnar Iversen - Bog

Den Keltiske Kristendom I Danmark - Gunnar Iversen - Bog - none | Robotronik.org Vi er glade for at præsentere bogen One Day Creatures. Grækerne og tilværelsens mysterium, skrevet af Mauro Bonazzi. Download bogen One Day Creatures. Grækerne og mysteriet om eksistens i PDF, TXT, FB2 eller ethvert andet format, der er muligt på robotronik.org.

INFORMATION

FORFATTER
none
DIMENSION
4,39 MB
FILNAVN
Den Keltiske Kristendom I Danmark - Gunnar Iversen - Bog.pdf
ISBN
8638658148941

BESKRIVELSE

Jeg har læst Gunnar Iversens "Den keltiske kristendom i Danmark" med levende interesse. Jeg er sikker på, at der er "noget om snakken", dvs. at der var en kristendom i DK før Harald Blåtand og den var af keltisk oprindelse. Men de forskellige "indicier" GI opregner er ikke ret overbevisende, de består mest af tvivlsomme navneligheder og ligheder i visse helgenlegender og folkesagn. Manglen på historiske kilder og arkæologiske vidnesbyrd stikker i øjnene.

Ekelöf havde i en længere periode været hæmmet... Sådan gennemtrænger kristendommen Danmark. I Danmark spiller religion en helt særlig rolle.

Vikingerne opfattede den nye tro som et supplement til de nordiske guder - ikke som et enten eller. Kristendom.dk er Danmarks største portal om kristendom. På kristendom.dk kan du læse nyheder om kristendom i Danmark og i udlandet, ligesom du kan finde baggrundsartikler om alt inden for kristendommens verden. Keltisk kristendom, også kalt for den keltiske eller gæliske kirke eller øykristendom, referer til kristendommen rundt Irskesjøen i tidlig middelalder Begrepet «keltisk kristendom» er noen ganger benyttet utover og etter 600-tallet for å beskrive den senere kristne praksis i de samme områdene. Fundamentalistisk kristendom i Danmark.

RELATEREDE BØGER